School Blog

Jullov

Skolan är stängd för jullov från och med 22 december och öppnar igen den 11 januari.
Säkraste sättet att komma i kontakt med oss under lovet är via mail då telefonerna under vissa delar av dagen inte är bemannade.
Vi vill Önska alla en god helg och ett gott nytt år

 

The school is closed for Christmas holidays from December 22th and opens again on January 11th.
The best way to get in touch with us during the holidays is by e-mail as the phones during certain times of the day is not manned.

We will wish all of you a good holiday and a happy new year

 

e-mail: info.jarfalla@engelska.se

Åk 7 bygger pepparkakshus

Åk 7 bygger pepparkakshus

Årskurs 7 har sina kreativa och härligt juldoftande pepparkakshus på utställning i biblioteket.

En fröjd att både se och lukta på.

/Sara Viljosson

 

Aktion julklappen pågår

Aktion julklappen pågår

Under ett par veckors tid har elever och lärare på IES Järfälla samlat julklappar till Läkarmissionens Aktion Julklappen.

Lite drygt 180 klappar har hittills samlats in och kommer att lämnas vidare till Läkarmissionen. 

Ett stort tack till alla er som bidragit!
/Sara Viljosson

 

 

From the Principal

Rektorsbrev Oktober 2016

Hösten är en underbar tid som ger oss en värld av vackra färger att njuta av både ute i naturen och inne hos oss på skolan. Väggarna i skolan täcks allt mer av de arbeten som eleverrna gjort under året och det ger en positiv känsla av stolthet och delägarskap. Inför de stundande utvecklingssamtalen känns vårt pågående arbete med Growth Mindset extra viktigt. Ordet ännu (yet) har fått en allt viktigare betydelse för våra elever. Passa gärna på att fråga hemma vad det betyder för just de som du sitter runt matbordet med. För oss på skolan symboliserar det vägen fram. Vad man vill kunna, förstå eller bemästra men inte gjort, ännu. En möjlighet. 

För mig som ny rektor på skolan har dagarna varit fyllda av möten och upplevelser. Möten med engagerade och nyfikna elever. Möten med kunniga lärare och skolpersonal. Upplevelser som till exempel Höstlunken,  FN-dagen och IESJ Spirit day har alla varit mycket fina dagar och givande upplevelser.

Nu närmar vi oss ett välförtjänt lov där vi kan ladda batterierna och samla oss inför nästa etapp av terminen, den som ska ta oss ända fram till jul.

Med önskan om ett skönt höstlov, 

Sara Viljosson, Rektor

FN dagen 24 oktober

FN dagen 24 oktober

Den 24 oktober firades FN dagen med en aulaföreläsning av och med eleverna på temat konflikter i världen och FN's arbete för att förhindra dessa. Ett viktigt ämne som våra elever på ett föredömligt sätt förmedlade till lärare och klasskamrater.

Stort tack till alla som deltog.

/Mrs VIljosson, Rektor 

Pages