Välkommen

Nils 13

September 2014 Nyhetsbrev

Hej föräldrar/vårdnadshavare!


Nu har terminen kommit igång på allvar med lektioner, skolarbete och andra projekt. Det har varit spännande att börja jobba och det är mycket att sätta sig in i. Eleverna på skolan är mycket trevliga och artiga vilket gör mig stolt över att jobba på den här skolan. Än så länge har jag inte hunnit vara ute i korridorerna så mycket som jag velat och jag hoppas kunna besöka klassrum och lektioner under detta läsårs gång.


Vi har under terminsstarten hunnit ha en friluftsdag, den engelska milen, som genomfördes på ett mycket bra sätt med elever som gjorde fantastiska resultat i alla årskurser och andra elever som promenerade och njöt av det fina sensommarvädret. Ett tack till både elever och personal! Jag vill också tacka SO-institutionen som arrangerade skolvalet tillsammans med elever. Det var ett lyckat arrangemang och man märker att elever faktikst är engagerade i politik även om vi vuxna ibland inte tror det.


Tyvärr var skolrestaurangen tvungen att meddela att Kocklandslaget inte kunde komma till skolan som planerat utan var tvungna att ställa in men vi ska få besök av dem senare under läsåret och ser fram emot det.


Vi hade för några veckor sedan ett föräldramöte som visade att inte bara elever och personal är engagerade. PTA rapporterade att rekordmånga anmälde sig till PTA (Föräldraföreningen) och vi fick sälja en hel del fika som går till niornas Polenresa. Ni som inte blev medlemmar i PTA är naturligtvis välkomna att höra av er till dem när som helst för att bli nya medlemmar. Förutom detta lämnade många föräldrar gåvor till insamlingen för Irak som Miss Jassim föreslagit. Vi tackar henne och alla som bidrog till detta.


Jag önskar er alla en fortsatt skön höst och hör av er till oss i skolan om ni har några synpunkter.


PTS Conferences följande datum: 15-16 oktober. Välkomna!


Nils Rutqvist

Rektor

September 2014 Nyhetsbrev

Hej föräldrar/vårdnadshavare!

Nu har terminen kommit igång på allvar med lektioner, skolarbete och andra projekt. Det har varit spännande att börja jobba och det är mycket att sätta sig in i. Eleverna på skolan är mycket trevliga och artiga vilket gör mig stolt över att jobba på den här skolan. Än så länge har jag inte hunnit vara ute i korridorerna så mycket som jag velat och jag hoppas kunna besöka klassrum och lektioner under detta läsårs gång.

Augusti 2014 Nyhetsbrev

Välkommen


Efter fem år som biträdande rektor i Örebro är jag nu tillbaka i Järfälla, denna gång som rektor. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att arbeta med personalen, med er föräldrar men framför allt att få se eleverna och deras utveckling under kommande läsår. IES Järfälla är en väl fungerande skola och mitt mål är att fortsätta dess verksamhet i samma riktning men också att hitta nya utvecklingsområden.

Maj 2014 Nyhetsbrev

Trädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov.

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Mars 2013 Nyhetsbrev

Vårdagjämningen är bara några dagar bort. Dagarna blir längre samtidigt som vinterns grepp fyller oss med frisk luft i väntan på vårens obestämbara islossning. Vid Internationella Engelska Skolan Järfälla börjar man säkerligen få upp ångan.

Syndicate content