Välkommen

Nils 13

Augusti 2015 Nyhetsbrev

Hej!

I måndags välkomnade vi ca 520 elever till vår skola i årskurserna 6-9. För årskurs 6 är allt nytt men också för enstaka elever i de andra årskurserna och vi försöker göra så att alla känner sig varmt välkomna. De första dagarna är det mycket information men också möjlighet för eleverna att lära känna sina nya klasskamrater.

Under hösten är det många saker att se fram emot som till exempel höstlunken, FN-dagen, PRAO för både åk 8 och 9 men även muntliga nationella prov i svenska, engelska och matematik under hösten vilket är nytt för i år och något som Skolverket bestämt för hela riket.

Vi har också presenterat och välkomnat några nya till vår personalgrupp för våra elever.  Om ni kommer på föräldramötet den 3 september (kl. 18-20), vilket jag naturligtvis hoppas, får ni också möjlighet att träffa de nyanställda och “gamla” lärare.

Som ni har läst i tidningarna är det svårt att få legitimerade lärare men vi gör vårt yttersta för att täcka alla positioner och vidareutbilda personal i olika ämnen. Vi har väldigt få lärare som inte har full behörighet.

Härmed hoppas jag att läsåret kommer att bli toppen och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med elever och föräldrar.

 

Nils Rutqvist

Rektor

IES Järfälla

 

 

 

Oktober 2014 Nyhetsbrev

Hej på er!

Ytterligare en månad har gått och vi har kommit till höstlovet. Jag hoppas att det blir en bra paus i skolarbetet för eleverna.

September 2014 Nyhetsbrev

Hej föräldrar/vårdnadshavare!


Nu har terminen kommit igång på allvar med lektioner, skolarbete och andra projekt. Det har varit spännande att börja jobba och det är mycket att sätta sig in i. Eleverna på skolan är mycket trevliga och artiga vilket gör mig stolt över att jobba på den här skolan. Än så länge har jag inte hunnit vara ute i korridorerna så mycket som jag velat och jag hoppas kunna besöka klassrum och lektioner under detta läsårs gång.

Augusti 2014 Nyhetsbrev

Välkommen


Efter fem år som biträdande rektor i Örebro är jag nu tillbaka i Järfälla, denna gång som rektor. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att arbeta med personalen, med er föräldrar men framför allt att få se eleverna och deras utveckling under kommande läsår. IES Järfälla är en väl fungerande skola och mitt mål är att fortsätta dess verksamhet i samma riktning men också att hitta nya utvecklingsområden.

Maj 2014 Nyhetsbrev

Trädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov.

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Syndicate content