Välkommen

Nils 13

Mars 2016 Nyhetsbrev

Hej!

Nu har snart halva vårterminen gått och vi har hunnit med att genomföra många saker. Vi har haft Nutidsorientering i SO, Föräldramöten, Science Fair, Poland Aid Gala, vinterfriluftsdag och de första Nationella Proven har genomförts i svenska. Allt detta har planerats av skolans duktiga, organiserade och hårt arbetande personal med hjälp av föräldrar/vårdnadshavare för insamling av pengar inför Polenresan för åk 9.

På grund av föräldraledigheter har vi några nya vikarier på skolan och information skall ha skickats ut till de vårdnadshavare som är berörda. Om ni inte skulle fått detta kanske er majladress inte är uppdaterad på schoolsoft. Ta en extra koll där förrsesten så att allt stämmer.

Framför oss har vi våren med mer ljus och längre dagar. I mars kommer vi att ha våra PTS-konferenser (utvecklingssamtal) och de Nationella Proven fortsätter i alla berörda ämnen ända till den 19 maj de det sista hålls i SO för åk 9. Det är viktigt att man inte är ledig under dessa perioder eftersom att dessa prov utgör en sorts garanti att vi ligger i fas med de nationella riktlinjerna och att eleverna får ett rättvist betyg. De Nationella Proven är dock bara en del av bedömningen så ett slutbetyg kan se annorlunda ut än på det Nationella Provet.

Vi ska dock komma ihåg att inte bara tänka på alltför allvarliga och kanske tunga saker i vardagen. Vi har trevligheter som Easter Fun Day framöver, Polen- och Ålandsresorna då vi hoppas att skoldagen/dagarna bryts och man får uppleva något annorlunda.

Datum att komma ihåg framöver:

  • 15 mars Föräldracafé

  • 21 mars Easter Fun Day

  • 22-23 mars PTS-samtal

  • 24 mars: Ledigt för eleverna

  • Vecka 13 Påsklov

  • 11 april: Ledigt för eleverna

  • 19 april Föräldracafé

 

Resten av terminen kommer senare. Tack för all hjälp och stöd från föräldrar/vårdnadshavare och för arbetet med insamlingarna. Vi fortsätter att jobba hårt med vår duktiga personal för att det skall gå bra i skolan och att trivseln skall vara hög och är det något ni undrar över så hör av er till oss. Fortsätt att samtala hemma om de sociala medierna, bra saker med dem men också om faror med dessa. Jag hoppas också att ingen av våra elever sover med telefonen under kudden utan slappnar av och blir skönt utvilade inför nästa dag.


Med önskan om en skön vår,

Nils Rutqvist

Rektor

IES Järfälla

 

 

 

Augusti 2015 Nyhetsbrev

Hej!

I måndags välkomnade vi ca 520 elever till vår skola i årskurserna 6-9. För årskurs 6 är allt nytt men också för enstaka elever i de andra årskurserna och vi försöker göra så att alla känner sig varmt välkomna. De första dagarna är det mycket information men också möjlighet för eleverna att lära känna sina nya klasskamrater.

Oktober 2014 Nyhetsbrev

Hej på er!

Ytterligare en månad har gått och vi har kommit till höstlovet. Jag hoppas att det blir en bra paus i skolarbetet för eleverna.

September 2014 Nyhetsbrev

Hej föräldrar/vårdnadshavare!


Nu har terminen kommit igång på allvar med lektioner, skolarbete och andra projekt. Det har varit spännande att börja jobba och det är mycket att sätta sig in i. Eleverna på skolan är mycket trevliga och artiga vilket gör mig stolt över att jobba på den här skolan. Än så länge har jag inte hunnit vara ute i korridorerna så mycket som jag velat och jag hoppas kunna besöka klassrum och lektioner under detta läsårs gång.

Augusti 2014 Nyhetsbrev

Välkommen


Efter fem år som biträdande rektor i Örebro är jag nu tillbaka i Järfälla, denna gång som rektor. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att arbeta med personalen, med er föräldrar men framför allt att få se eleverna och deras utveckling under kommande läsår. IES Järfälla är en väl fungerande skola och mitt mål är att fortsätta dess verksamhet i samma riktning men också att hitta nya utvecklingsområden.

Maj 2014 Nyhetsbrev

Trädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov.

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Syndicate content