Välkommen

Nils 13

Oktober 2014 Nyhetsbrev

Hej på er!

 

Ytterligare en månad har gått och vi har kommit till höstlovet. Jag hoppas att det blir en bra paus i skolarbetet för eleverna.

 

Sedan förra uppdateringen har det hänt många saker; det har varit utvecklingssamtal, fortsatta insamlingar till polenresan, föräldracafé, FN-dag, internationell middag, dans i Viksjö, skoldisco och mycket mer. Tusen tack till alla berörda! När man räknar upp saker så här inser man hur mycket som verkligen pågår i skolan, förutom den vanliga undervisningen.

 

Efter lovet har vi ca sex skolveckor. Då fortsätter undervisningen med vanligt arbete med inslag av mycket annat som till exempel PRAO för årskurs 9. Jag kommer under den här perioden att vara mer ute bland eleverna och besöka lektioner för att se vad som händer under lektionerna. Terminen avslutas med elevens val och terminsavslutningen sker den 18/12. Då hoppas många på en vit och härlig jul med lugn och ro medan andra hoppas på många paket, hårda och mjuka.

 

Nils Rutqvist

Rektor


 

 

September 2014 Nyhetsbrev

Hej föräldrar/vårdnadshavare!


Nu har terminen kommit igång på allvar med lektioner, skolarbete och andra projekt. Det har varit spännande att börja jobba och det är mycket att sätta sig in i. Eleverna på skolan är mycket trevliga och artiga vilket gör mig stolt över att jobba på den här skolan. Än så länge har jag inte hunnit vara ute i korridorerna så mycket som jag velat och jag hoppas kunna besöka klassrum och lektioner under detta läsårs gång.

Augusti 2014 Nyhetsbrev

Välkommen


Efter fem år som biträdande rektor i Örebro är jag nu tillbaka i Järfälla, denna gång som rektor. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att arbeta med personalen, med er föräldrar men framför allt att få se eleverna och deras utveckling under kommande läsår. IES Järfälla är en väl fungerande skola och mitt mål är att fortsätta dess verksamhet i samma riktning men också att hitta nya utvecklingsområden.

Maj 2014 Nyhetsbrev

Trädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov.

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Mars 2013 Nyhetsbrev

Vårdagjämningen är bara några dagar bort. Dagarna blir längre samtidigt som vinterns grepp fyller oss med frisk luft i väntan på vårens obestämbara islossning. Vid Internationella Engelska Skolan Järfälla börjar man säkerligen få upp ångan.

Syndicate content