Välkommen

Mike Saphir, principal/rektor

Mars 2014 Nyhetsbrev

Panna Cotta till salu! Pengar till Resa Mot RasismPanna Cotta till salu! Pengar till Resa Mot RasismMorgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp. Så här direkt efter februarilovet hoppas jag att både elever och familjer har haft ett riktigt trevligt uppehåll.

 

Eleverna vid Internationella Engelska Skolan Järfälla har redan upplevt en rad aktiviteter den här terminen. Den årliga vintersportdagen innefattade både inomhus- och utomhusaktiviteter, trots bristen på snö. Hela åk 8 bjöds på en heldag vid Romme Alpin där man åkte skidor, snowboard eller bara hade kul i snön. En dag senare stod ämneslärarna värd för den estetiska aftonen ”Aesthetics Evening”. Under kvällen erbjöds möjligheter för eleverna att experimentera och visa upp sina färdigheter i träslöjd, musik, bild och matlagning.  Eleverna och deras familjer utövade tillsammans en hel meny av aktiviteter i varje ämne. Ms. Betyo och niondeklassarna förberedde och sålde cupcakes och pannacotta till allas förtjusning. Femtio åk 9 elever och lärare besökte Stadsteatern för att se en underhållande version av Shakespeares Macbeth. 70-tals musik blandat med dans och drama gjorde det hela till en händelserik kväll. En kommitté av åk 9 elever höll också i ett disco för sjätte- och sjundeklassarna, där inkomsterna gick till åk 9 elevernas insamling för sin klassresa till Auschwitz i maj.

 

Internationella Engelska Skolan Järfälla kommer att åtnjuta en febril undervisningsaktivitet de kommande veckorna. Med de nationella proven i svenska för åk 6 avklarade återstår bara 20 nationella prov för åk 6 och 9. Det är viktigt att eleverna lägger fokus på att organisera sina vanliga läxuppgifter och ser till att få gott om sömn inför provdagarna. ”Science Fair” kommer att äga rum den 1 april och åttondeklassarnas PRAO kommer att ske de två följande veckorna efter påsklovet.

 

Personalen på skolan ser fram emot att möta föräldrarna på vårens utvecklingssamtal den 18 och 19 mars. Mitterminsrapporterna kommer att publiceras på SchoolSoft och föräldrarna kommer att ha möjlighet att träffa ytterligare ämneslärare genom att skriva upp sig utanför Mr. Elders kontor den 13-17 mars.

 

Internationella Engelska Skolan har numera en vacker, helt nyrenoverad musiksal. Musikläraren Ms. Evans designade själv utrymmet och uppdragsgivarna gjorde ett strålande jobb med att bygga upp det. Musiksalen är nu ett modernt rum skapat för att uppfylla kraven i den nya skollagens läroplan. Kom och se den!

 

Kära föräldrar:
  • Tack för att ni kontrollerar SchoolSoft regelbundet;
  • Vänligen gå igenom skolans årskalender för alla specifika datum;
  • Vi uppskattar om ni undviker skoldagar för att åka på familjesemester eller resor;
  • Fortsätt att övervaka barnens användning av sociala medier – konflikter förekommer och resulterar i sorgsenhet;
  • Ta kontakt med oss närhelst ni har kommentarer, reflektioner och förslag.

 

Endast sex veckor återstår till lovet i april och våren i sin fulla prakt.

 

Bästa hälsningar,
Mike Saphir

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Mars 2013 Nyhetsbrev

Vårdagjämningen är bara några dagar bort. Dagarna blir längre samtidigt som vinterns grepp fyller oss med frisk luft i väntan på vårens obestämbara islossning. Vid Internationella Engelska Skolan Järfälla börjar man säkerligen få upp ångan.

Januari 2013 nyhetsbrev

Snön lyser upp vinterdagarna och dekorerar träden. Januari månad flödar över.

Eleverna återvände till Internationella Engelska Skolan Järfälla för att påbörja vårterminen. Även om alla tycker om allt vad vinterlovet innebär, som t ex att sova längre, inte följa några rutiner osv., verkade både elever och personal väldigt glada när de mötte sina vänner, klasskamrater och kollegor igen.

Vårterminen kommer att innefatta många nationella prov i åk 6 och 9 i matematik, engelska, svenska, NO och SO.

November 2012 nyhetsbrev

Luften är kylig och kvällshimlen stjärnklar. Det är november och snön kanske börjar närma sig men landskapet kommer bara att främjas av dess ljus. Livet vid Internationella Engelska Skolan Järfälla är aktivt och händelserikt.

Det var härligt att se alla föräldrar som följde med sina ungdomar till skolan i slutet av oktober för mitterminssamtal med lärarna (PTS samtal).

September 2012 Nyhetsbrev

I väntan på brittsommar erbjuder hösten skimrande färger, frisk luft och färsk frukt direkt från träden. Det nya skolåret utgör också en del av en skörd. Med en ny början i en ny klass omvandlas förra terminens odlingsresultat till nya bedrifter den här terminen. 

Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla återvände i augusti ivriga och förväntansfulla över skolans nya utmaningar.

Juni 2012 Nyhetsbrev

 

Sommarsol och regnskurar är över oss. Årstiderna växlar och ett skolår tar slut.

Syndicate content