Välkommen

Nils 13

Augusti 2014 Nyhetsbrev

Välkommen


Efter fem år som biträdande rektor i Örebro är jag nu tillbaka i Järfälla, denna gång som rektor. Det ska bli spännande och jag ser fram emot att arbeta med personalen, med er föräldrar men framför allt att få se eleverna och deras utveckling under kommande läsår. IES Järfälla är en väl fungerande skola och mitt mål är att fortsätta dess verksamhet i samma riktning men också att hitta nya utvecklingsområden.


Just nu håller vi på att förbereda inför kommande år, vi har några nyanställda i personalen som vi introducerar i vår skola och vi ser fram emot att få ha dem i vår personalgrupp. Vi får också fyra helt nya klasser med sexor som vi vill ska få en bra skolstart och gå i en skola som verkligen gör skillnad för dem.


Jag vill passa på att hälsa alla varmt välkomna till skolstarten, såväl nya som gamla elever. Jag ser fram emot ett spännande år med många trevliga aktiviteter som stimulerar lärandet.


Elever i årskurs 6 börjar 18 augusti klockan 09.00 med samling i kafeterian.

Årkurs 7-9 börjar klockan 09.30, även dem med samling i kafeterian.Med vänlig hälsning,


Nils Rutqvist

Rektor

Internationella Engelska Skolan Järfälla


 

Maj 2014 Nyhetsbrev

Trädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov.

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Mars 2013 Nyhetsbrev

Vårdagjämningen är bara några dagar bort. Dagarna blir längre samtidigt som vinterns grepp fyller oss med frisk luft i väntan på vårens obestämbara islossning. Vid Internationella Engelska Skolan Järfälla börjar man säkerligen få upp ångan.

Januari 2013 nyhetsbrev

Snön lyser upp vinterdagarna och dekorerar träden. Januari månad flödar över.

Eleverna återvände till Internationella Engelska Skolan Järfälla för att påbörja vårterminen. Även om alla tycker om allt vad vinterlovet innebär, som t ex att sova längre, inte följa några rutiner osv., verkade både elever och personal väldigt glada när de mötte sina vänner, klasskamrater och kollegor igen.

Vårterminen kommer att innefatta många nationella prov i åk 6 och 9 i matematik, engelska, svenska, NO och SO.

November 2012 nyhetsbrev

Luften är kylig och kvällshimlen stjärnklar. Det är november och snön kanske börjar närma sig men landskapet kommer bara att främjas av dess ljus. Livet vid Internationella Engelska Skolan Järfälla är aktivt och händelserikt.

Det var härligt att se alla föräldrar som följde med sina ungdomar till skolan i slutet av oktober för mitterminssamtal med lärarna (PTS samtal).

Syndicate content