Välkommen

Mike Saphir, principal/rektor

Maj 2014 Nyhetsbrev

Presentation and judging at The Science FairPresentation and judging at The Science FairTrädens alla vårblommor bjuder på en strålande utställning och skogens golv är täckt med blå och vita sippor. Våren är äntligen här och med den naturens bländande färger som lyser upp våra liv i maj. Hurra!

Det har verkligen varit en blomstrande tid här på Internationella Engelska Skolan Järfälla. Elever från åk 6 till 9 skriver totalt 21 nationella prov. Detta inkluderar inte de praktiska proven i NO (Science) eller de muntliga proven i svenska, engelska och matematik. Lärarna arbetar övertid med att rätta de 20,000 svarssidorna från eleverna som har skrivit proven. Oavsett det slutliga resultatet har alla involverade gjort en storslagen insats. Som belöning till eleverna i åk 9 kommer skolan bjuda dem på banana split den sista provdagen.

Science Fair Finalisterna
Gratulationer till vinnarna:
*Charbel, Emilia, Hanna  - BRAIN ILLUSIONS
*Ester & Emilia – LIE DETECTOR TEST
*Simon & Gustav – DISAPPEARING AIR
*David & Arvid – GEOTHERMAL ENERGY
*Noel & Oliver – PLANT RACE
*Klara – WHY PEOPLE YAWN
*Jonathan & Erik – EYESIGHT
*Elise & Christine – THE PLACEBO EFFECT

Ytterligare projekt, läxor och prov i alla ämnen kommer att avsluta skolåret och olika evenemang är dessutom inplanerade för att komplettera de utomordentliga studierna:

  • Polenresan: Niondeklassarna kommer att besöka Auschwitz och staden Kraków.
  • Ålandsresan: Sjundeklassarna kommer att delta i många aktiviteter under ett 3-dagars besök på Åland.
  • Sports Day/Friluftsdag: Alla elever kommer att delta i teambuilding och friidrott utomhus.
  • Choice/Elevens val: Utforskande aktiviteter för åk 6-8.
  • School Prom/Skolbal: Formell middag och dans för åk 9 elever och personal.
  • Skolavslutningsaktiviteter med klassen: Skansen, Djurgården, Drottningholm, Kallhällsbadet.
  • Graduation: Avslutningsceremoni som hålls utomhus på kvällen för att fira åk 9 eleverna.
  • Skolavslutning: Samling, prisutdelning och underhållning onsdagen den 11 juni.

Jag hoppas att ni har haft en chans att se den nya musiksalen.  Renovering av speciallärarrummet har avslutats. Två hela korridorer har målats om och nya bord och stolar har installerats i kafeterian. Kommunen kommer att påbörja arbetet med multi-arenan på basketplanen snart och vi hoppas att löftet om konstgräs på grusfotbollsplanen kommer att förverkligas inom kort.

Vi ber er föräldrar att gå in på SchoolSoft för att få ytterligare information samt se resultaten på era barns skolarbeten.

Njut av färgernas och solskenets återkomst till Sverige!

Sommaren närmar sig snabbt,
Mike Saphir

Mars 2014 Nyhetsbrev

Morgonljuset har återvänt och dagsljuset varar allt längre. Mars månad är här och vårterminen håller på att tina upp.

December 2013 Nyhetsbrev

Njut av den till synes ändlösa hösten så länge den varar. Snön kommer att lysa upp omgivningen när den anländer. Under tiden låter vi årstidens och högtidernas ljus brinna.

Oktober 2013 nyhetsbrev

Det är vackert i Stockholm just nu. Årstidens spektakulära färger mot bakgrunden av en klarblå himmel och varm luft är en angenäm upplevelse. Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla visar också hur färgstarka de är genom sitt utmärkta arbete och utomordentliga framsteg och resultat.

Augusti 2013 Nyhetsbrev

Sol och värme välkomnade alla elever till skolan höstterminens första dag. Internationella Engelska Skolan Järfälla inledde sitt tolfte år med tillägget av en extra klass i årskurs 6, vilket innebär att det nu är totalt 510 elever inskrivna på skolan.

Maj 2013 Nyhetsbrev

Den tysta explosionen av blommor har börjat. Maskrosor och svajande påskliljor bländar oss i all sin prakt. Våren har äntligen anlänt!

Detta är verkligen en inspirerande tid under ett skolår och Internationella Engelska Skolan Järfälla utgör inget undantag. Endast ett nationellt prov återstår, vilket därefter innebär 18 avklarade skriftliga prov för elever i åk 6 och 9. Detta inkluderar ändå inte de praktiska proven i NO eller de muntliga i svenska, engelska och matematik.

Mars 2013 Nyhetsbrev

Vårdagjämningen är bara några dagar bort. Dagarna blir längre samtidigt som vinterns grepp fyller oss med frisk luft i väntan på vårens obestämbara islossning. Vid Internationella Engelska Skolan Järfälla börjar man säkerligen få upp ångan.

Januari 2013 nyhetsbrev

Snön lyser upp vinterdagarna och dekorerar träden. Januari månad flödar över.

Eleverna återvände till Internationella Engelska Skolan Järfälla för att påbörja vårterminen. Även om alla tycker om allt vad vinterlovet innebär, som t ex att sova längre, inte följa några rutiner osv., verkade både elever och personal väldigt glada när de mötte sina vänner, klasskamrater och kollegor igen.

Vårterminen kommer att innefatta många nationella prov i åk 6 och 9 i matematik, engelska, svenska, NO och SO.

November 2012 nyhetsbrev

Luften är kylig och kvällshimlen stjärnklar. Det är november och snön kanske börjar närma sig men landskapet kommer bara att främjas av dess ljus. Livet vid Internationella Engelska Skolan Järfälla är aktivt och händelserikt.

Det var härligt att se alla föräldrar som följde med sina ungdomar till skolan i slutet av oktober för mitterminssamtal med lärarna (PTS samtal).

September 2012 Nyhetsbrev

I väntan på brittsommar erbjuder hösten skimrande färger, frisk luft och färsk frukt direkt från träden. Det nya skolåret utgör också en del av en skörd. Med en ny början i en ny klass omvandlas förra terminens odlingsresultat till nya bedrifter den här terminen. 

Eleverna på Internationella Engelska Skolan Järfälla återvände i augusti ivriga och förväntansfulla över skolans nya utmaningar.

Syndicate content