IES Järfällas berättelse

Internationella Engelska Skolan i Järfälla öppnade hösten 2002 i Nibbleskolans lokaler. Det var den andra skolan i denna organisation och numera är vi ca 30 skolor från Umeå i norr till Lund i söder.  I Stockholms län är vi, när höstterminen 2016 inleds, drygt tio grundskolor och en gymnasieskola.

Från skolans start fram till 2018 har vi haft årskurserna 6-9 och idag är vi 17 klasser med totalt ca 520 elever. Läsåret 2018 började vi även ta in elever i åk 5, vi har nu 18 klasser 0ch 560 elever. Skolans fokus har alltid varit att skapa en trygg och tvåspråkig skolmiljö med höga akademiska förväntningar, det vill säga att vi tror på våra elever, att de kan åstadkomma fina resultat under sin skolgång i vår skola. Ca 40-50 % av undervisningen sker på engelska av engelskspråkiga lärare.

Vi är en friskola där vem som helst kan ställa sitt barn i kö och det är kötiden samt syskonförtur som gäller vid antagning. Vi har ett stort söktryck till alla årskurser. Vi följer svensk skollag och till den hörande styrdokument såsom t ex Lgr11.

Under åren hos oss får eleverna med sig många minnesvärda upplevelser såsom, resor  inom och utom landets gränser, föreläsningar från utomstående, utflykter i Järfälla och i Stockholm till muséer, parker, riskdagen, bad med mera. Vi har ett bra samarbete med skolans Föräldraförening, PTA - Parent Teacher Association, som hjälper till med insamlingar av pengar, arrangerar diverse trevliga händelser samt bidrar med gåvor vid skolans stora avslutningsceremoni - Graduation. Detta och mycket mer kan vi erbjuda dig/ditt barn hos oss.