School Blog

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Kära föräldrar och vårdnadshavare!

Denna termin är redan avslutad! Även om terminen inte slutade precis som vi hade hoppats, har vi ändå klarat oss utan Covid19-relaterade problem. Lektionerna har hållit samma höga standard som vanligt och våra mentorer har jobbat enormt hårt med att engagera och stötta alla elever, precis som vårt Student Care Team och vårt SEN-team. Våra elever har skrivit IGCSE-prov i både engelska och matematik, de har skrivit franskprov via DELF-programmet och prövat sina NO-kunskaper i Science-olympiaden.

Skolan har varit en händelserik plats genom hela terminen. Vår egen IESJ Masterchef var lika populär som alltid, eleverna sprang Höstlunken och har varit på prao, våra idrottsklubbar och musikklubbar har varit välbesökta, Junior Club har varit på ett flertal utflykter, kreativa konstverk har hängts upp på väggarna och eleverna designade kreativa posters i vår traditionsenliga anti-bullying competition. Vi firade barnboksveckan, kanelbullens dag, och våra Fun Fridays har fått bra stöd. Tack för det! Åk 7 hade en tävling i att dekorera julgranar och säljer just nu kakor och godis för att finansiera sin resa till Åland i maj. I slutet av terminen blev vi lussade av åk 5 med ett coronasäkert luciatåg som sjöng sin väg genom skolan den 13 december, och vi avslutade terminen med digitala House Day tävlingar! Det är så roligt att reflektera över terminen och allt vi lyckats med.

Det har varit extra kul att kunna välkomna några besökare denna terminen: Åk 5 hade besök från fältarbetarna samt från författaren Joseph Davis, åk 6 fick besök av kommunen med tema "De spännande tonåren", åk 8 och 9 träffade John Tessitore som pratade om psykisk hälsa.

Ett stort tack för ett gott samarbete och god kommunikation denna termin. Vi hittar hela tiden nya digitala sätt att jobba på och kommunicera med er, samtidigt som vi ser fram emot den dagen då vi kan träffas här i skolans byggnad igen. Vi hoppas innerligt att 2022 kommer att medföra möjligheter till detta. Som alltid, mejla oss om du vill få tag på oss, så ringer vi upp dig.

Vårterminen VT22 startar upp igen den 11 januari. I dagsläget finns det inga indikationer på att det skulle ändras. Skulle vi behöva ändra om i planeringen så kontaktar vi er via SchoolSoft, som alltid.

 

Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/ Hela personalstyrkan och ledningen vid IES Järfälla

 

 

Antagning och information IES Järfälla

 Även detta år genomförde vi vår informationskväll digitalt och nedan finner ni information från kvällen.

Nedan finner ni den rundvandring på IES Järfälla som visades under kvällen. Två av våra elever visar er runt i skolans lokaler, se länk nedan. Tour of school

Under kvällen berättade vi om vår skola och antagningsprocessen , ni finner denna information i dokument nedan. 

/Ledningsgruppen

November Nyhetsbrev

November Nyhetsbrev

November 2021

Stort tack till alla för SPT möten online. Vi får se hur mötena kommer att hållas nästa termin, online eller i skolan, allt beror på hur Corona restriktionerna kommer att se ut. Nu på onsdag kväll kommer lärarna genomföra ämnesmöten där ni kan diskutera ett specifikt ämne lite djupare, vad kan förbättras och hur.  

Mental Health Day var en succé! Sju IES skolor bokade honom i oktober och alla tyckte att han presenterade detta viktiga ämne på ett inspirerande och ödmjukt sätt.  Ett uppföljningstillfälle kommer att hållas för åk 8 och 9 under klassrådet vecka 48. Om ni har några frågor eller vill prata, vänligen kontakta John på JCK Foundation via denna epost: team@jckfoundation.org

På torsdag den 18 novemberkommer skolan att hålla en digitalt informationskväll för nya elever i åk 5 och 6 till nästa läsår 22/23. Inbjudan har gått ut till de längst fram i kön. Vi ser verkligen fram emot detta!

Fun Fridays fortsätter. Vi samlade in 5500 SEK till BRIS i oktober. Vi är glada att kunna bidra till BRIS eftersom de arbetar mycket med stöd till barn med behov av deras stöd. Eftersom vi i år fokuserar mycket på att må bra vill vi ge vårt stöd till organisationer som arbetar med stöd till våra unga. Denna vecka har vi åter en Fun Friday och insamlinger går då till Movember. Ni har säkert sett att många i vår personal har börgat odla mustasch och det pågår i två veckor till. Varm choklad och mustascher kommer att säljas i cafeét. Det var populärt förra året och många elever efterfrågat detta. Kom gärna med någon form av mustasch, låtsas eller inte, nu på fredag.

Skolan har haft olika klubbar utomhus denna termin och vi hoppas att snart kunna hålla dem inomhus, allt beror på Corona restriktioner. Hittills har vi haft fotbolls- och springklubb. På måndag kommer vi att starta en klubb för uppträdande i Aulan, tanken är att spela in en show till avslutningsdagen. Vi vill verkligen stödja elever i att våga stå på scen och visa upp sina olika talanger.  Stronger Together!

Vi vill också önska våra årskurs 8 och 9 lycka till under deras PRAO veckor samt våra årskur 6 och 9 lycka till på de muntliga nationella proven nästa tisdag och onsdag. 

/Ledningsgruppen

September/ Oktober Nyhetsbrev

September/ Oktober Nyhetsbrev

Hej,

En av fördelarna med att vara rektor på denna skola är att jag när som helst kan gå in i vilket klassrum som helst för att se vad våra elever arbetar med, och med säkerhet veta att jag kommer in i en lugn lektion där läraren leder verksamheten.

Under september gjorde jag just det och såg Dr Ramos bakom en skärm, under lab lektion i Science, demonstrera reaktionen när man blandar fosfor med vatten. –”Lägg i en större bit, var reaktionen från åk 8.

Jag såg åk 5 ägna sig åt att lära sig tabeller. –”Först trodde jag att det var svårt att läsa sig matte på engelska, men nu förstår jag!”. Eleverna tvärs över korridoren arbetade med en rad olika aktiviteter. Åk 6 arbetade i tysthet med fraktioner.

Åk 9 med beskrivande texter på engelska om sina favorit pizzor. När jag frågade verkande Kebab pizza vara mest populär. Jag berättade att min var en jag bara kunde få i Sydafrika, bestående av bacon, fetaost och avocado.

Åk 7 förberedde sig på att skriva en text på engelska genom att göra affischer med konjunktioner, adjektiv och substantiv som de sedan skulle presentera för klassen. Ytterligare en åk 7:a övade sig på siffror på spanska genom att spela Bingo.

Höstlunken blev som alltid en succé, och våra Fun Fridays sprider nu lite glädje och lättnad, den längsta delen av läsåret. Idrottslektionerna är fortfarande utomhus. Våra skolsköterskor och vår kurator erbjuder lunchpromenader de flesta dagarna i veckan. Personalen har bedrivit fotboll- och joggingklubbar- allt för att hålla våra elever utomhus och aktiva!

Sverige öppnar sakta upp sig, men vi på IES Järfälla är fortfarande försiktiga – våra studenter är inte vaccinerade, vi försöker att inte blanda klasser och vi fortsätter att hålla många av våra möten digitalt denna termin. Vi kommer att hålla er uppdaterade så snart vi får instruktioner från vår huvudman, IES.

Bästa hälsningar för en solig och frisk höst 2021!

Mrs Keay

Rektor IES Järfälla

FunD Raising

FunD Raising

Fredagens FunD Raising kommer att doneras till Human Rights Watch - for Afghanistan. Se länk nedan. 

Temat för denna insamling går i linje med vårt mångfaldstema på skolan " Bär dina färger- team, klubb, nationens eller personliga". Sötsaker kommer att säljas i cafeterian. 

Föräldrar är även välkomna att donera pengar. Detta kan göras via vårt "Stronger Together" konto genom att Swisa till: 1233326378 och skriva,  Afghanistan or HRW

https://www.hrw.org/asia/afghanistan

Sidor