School Blog

Skolstart 22/23

Skolstart 22/23

Hej alla elever och vårdnadshavre,

Hopas ni alla haft en skön sommar.

IESJ villönska er välkomna till läsår  22/23 

Skolan startar Onsdag den 17 augusti och tider kan ni se nedan.

ÅK 5 kl 9.00

ÅK 6 kl 9.30

ÅK 7-9 kl 10.00

/ All personal på IES Järfälla

IES Järfälla 20 år

IES Järfälla 20 år

Hej alla elever och vårdnadshavare!

IES Järfälla startades för 20 år sedan och det måste vi såklart fira! Alla nuvarande elever och vårdnadshavare är välkomna på IES Järfällas 20-års jubileum! 

OBS: Enbart elever och vårdnadshavare för läsåret 22/23.

Hoppas att vi ses!

/Skolledningen i samarbete med PTA.

 

April nyhetsbrev

April nyhetsbrev

Glad påsk!

Tack till er föräldrar som dök upp förra veckan på vårt "Föräldrafika". Vilken trevlig kväll vi hade tillsammans. Som vi sa, äntligen kan vi träffas ansikte mot ansikte igen. Hoppas också att ni hade värdefulla samtal på SPT-konferenserna. Ämneslärarbokningar (Subject teacher bookings) kommer att ske onsdag den 20 april från kl.16. Ta er gärna tid att träffa specifika lärare online för att prata om ditt barns framsteg och betygsnivå. Om du inte hittar en ledig tid, mejla läraren så kan ni hitta en lösning.

Veckorna mellan sportlov och påsklov har verkligen försvunnit. Mars är som alltid fylld med nationella prov för Y6 och Y9, men vi har också haft mycket skoj. Vi har haft Fun Friday ​​med våfflor, Pi-dag med pajer och pajkastning, pizzakväll för Y9, toasts i cafeterian och annat nytt att äta, Kahoot-spel och andra tävlingar. Det har varit en härlig känsla överlag i skolan.

Vi har haft fyra elever i Y7 och Y8 på kursen ”Elevskyddsombudsutbildning”. De lärde sig mycket och blev ännu mer engagerade efter det. Det är så bra att ha ambitiösa elever som vill samarbeta med personalen på ett konstruktivt sätt och göra skolan ännu bättre för våra elever.

Liksom i brevet på SchoolSoft har situationen i Ukraina och sedan även den tragiska situationen i Malmö gjort personalen mer medvetna om att ha ögon och öron öppna för elever som är i behov av rådgivning eller annat stöd. Vi lyssnar mycket på eleverna och diskuterar med dem på lämpligt sätt utifrån varje elevs nivå. Var snäll och berätta för oss om ditt barn behöver ännu mer stöd från skolan. Vi är stolta över insamlingen till UNHCR-Ukraina, där vi samlade in mer än 7000 kronor. Stronger Together!

Ålandsresor kommer att ske igen, äntligen! Y7 åkeri maj och Y9 i augusti. Både personalen och eleverna ser fram emot det. Det verkar också som att årets nior kommer att få en “normal” bal och Graduation utan restriktioner, fantastiskt!  Vår underbara PTA hjälper till och har börjat planera tillsammans med ledningen hur vi skulle kunna göra detta till ett fantastiskt avslut på IESJ. Som ni ser på bilden var PTA här i morse och delade ut Waster-ägg till våra elever. Tack så mycket, mycket uppskattat!

Vi önskar er alla en Glad Påsk!

/IESJ Management, april -22

 

 

Månadsbrev

rosor

Hej Vårdnadshavare

Innan vi visste ordet av hade januari och februari passerat och tid för sportlov. 2022 har så här långt visat att vi äntligen såg ett slut på Covid 19 restriktioner i skolan. Skolan börjar nu sakta men säker att återgå till det normala och ha aktiviteter, bjuda in föredragshållare, starta våra eftermiddags klubbar med mera. Sorgligt nog innan vi hämtat oss från den stora risken för smittspridning har upplever världen nu en annan risk av militär art.

Tittar vi tillbaka på senaste två månaderna kan vi trots allt med glädje nämna några saker: Våra Fun Fridays är igång och så här långt har vi haft Happy Valentines tema i februari som samlade in mer än 5000 kronor till hemlösa i Stockholm. Tack till alla som bidrog till detta! Vi har även haft vår Aesthetic day den 22 februari- en aktivitetsfylld och rolig dag där våra elever skapade allt från street art till animerade filmer.

IES Järfälla har presterat bra i en språktävling som vi deltog i. Vi kvalificerade oss till regionsfinal både i svenska och engelska. Mycket väl presterat av våra elever!

Den 8:e och 10:e februari hölls det första tillfället av alla nationella test (NT) som sker under vårterminen. Det var årskurs 6 som var först ut med NT i svenska. Under två intensiva dagar arbetade våra elever med skriv och läsförståelse. Vi informerar ständigt våra elever om att NT inte är de enda viktiga prov under året och att de inte skall vara alltför oroliga inför testen. Vi uppskattar om ni hjälper oss att sprida detta till era barn!

Som skola arbetar vi ständigt med att öka elevernas inflytande. Som alltid är elevrådet/parliament en viktig del i detta både för våra elever och för oss som personal. Varje månad har vi matråd- och elevrådsmöten, där eleverna möjlighet att göra skillnad och påverka gällande exempelvis skolmaten. I mars har fyra elevrådsrepresentanter under en halvdag deltagit i en Elevskyddsombudsutbildning. 

I pipeline: 

Winter sports day, 11 mars.

Pi Day 14 mars.

St Patrick’s Day 17 mars - Vi kommer att bära gröna kläder.

Föräldrafika den 30 mars mellan kl 16.00-18.00 i skolan. Denna gång är ett tillfälle för vårdnadshavare i årskurs 5, 6 och 7 att komma och fika, möta medlemmar i ledningsgruppen och se skolans lokaler. ( Vi har inte kunnat ta emot besökare under två år och många vårdnadshavare har inte haft möjlighet att se skolbyggnaden eller möta ledningsgruppen).

Nästa NT är svenska för årskurs 9 den 22:a och 24:e mars

Next National test is Swedish year 9, on the 22nd and 24th of March.

Vänliga hälsningar till er alla!

/ Ledningsgruppen på IES Järfälla

 

 

Antagning läsåret 22/23

Information om antagningsprocessen inför nästa läsår:

De första antagningspaketen sänds ut efter skolans informationskväll i november 2021. De som ej svarat efter sista svarsdag kontaktas ytterligare en gång och informeras om att svar ej inkommit och att platsen erbjuds nästa barn på tur.

Senaste utskicket med erbjudande om plats gick till barn som stått i kö sedan januari 2013 för åk 5 och december 2013 för åk 6

Sidor