School Blog

FunD Raising

FunD Raising

Fredagens FunD Raising kommer att doneras till Human Rights Watch - for Afghanistan. Se länk nedan. 

Temat för denna insamling går i linje med vårt mångfaldstema på skolan " Bär dina färger- team, klubb, nationens eller personliga". Sötsaker kommer att säljas i cafeterian. 

Föräldrar är även välkomna att donera pengar. Detta kan göras via vårt "Stronger Together" konto genom att Swisa till: 1233326378 och skriva,  Afghanistan or HRW

https://www.hrw.org/asia/afghanistan

Välkomna till IESJ 21/22!

Vi önskar alla våra vårdnadshavare välkomna.

Skolan kommer även bjuda in till ett digitalt föräldramöte, den 8 september kl 18.00. Mer information om detta kommer sändas ut. 

Nedan finner ni en introduktion via YouTube, om hur ni som vårdnadshavare kan använda SchoolSoft: 

https://www.youtube.com/watch?v=5ZcLrqI_Xwc

/Management

Sommar och skolstart i augusti

Sommar och skolstart i augusti

IESJ sänder er alla önskan om ett skönt sommarlov.

Vi hoppas att ni får både soliga och lata dagar, får träffa kompisar, nära och kära så att ni kommer åter med ny energi i augusti.

Skolan startar onsdagen den 18 augusti, årskurs 5 kl 9.00, årskurs 6 kl 9.30 och årskurs 7-9 kl 10.00.

Passar på att lägga ut bilder bildarbete från årskurs 9.

Vi ser fram emot att se er all i augusti

   

April Nyhetsbrev

April Nyhetsbrev

 

Nu har vi nått halvägs på terminen och ett välförtjänst lov från skolarbetet. Tack alla för ert fantastiska arbetet under den första delen av terminen som bestått av både undervisning på distans och här på skolan.Vi hoppas att ni haft värdefulla samtal med era mentorer under SPT-dagarna.

Det är med värme vi varje dag ser glada elever och personal i skolan. ”Stronger together” temet har varit extra viktigt detta år och Fun Fridays har varit mycket uppskattat av eleverna. I mars samlade mer än 3000 Kr Till Rädda Barnens arbete och deras arbete för rent vatten till barn i världen som behöver det. Vi har två inplanerade insamlingar till under denna termin: 23 april och 21 maj.

PTA har också varit fantastiska med att dela ut godis till elever och personal. Under Skärtorsdagen stod de utanför huvudentrén och delade ut godis i påskägg till både elever och personat. Stort tack!

Efter påsk kommer elever i åk 7-9 vara med i ”Språkolympiaden” under Svenska, Franska och Engelska lektionerna. Språkolympiaden är en tävling där frågorna handlar om historia, gramatik, litteratur, ordförråd etc. Mer info på www.ilcompetition.se

Våren är här och med den pollensäsongen. Vänligen följ riktlinjerna hur ni handskas med pollenallergi under covid i brevet som sänds ut från vår skolsköterska.

Antagningen till nästa läsår har gått bra och vi har, självklart, ställt in Introduktion Day för våra nya elever. Vi hoppas att vi har möjlighet att träffa dem innan augusti för att kunna ge dem en bra introduktion innan de börjar på IESJ.

Efter påsk kommer det bara vara två månader kvar av terminen inna sommarlovet, tiden bara flyger iväg. Det kommer att vara de två sista månaderna för våra åk 9 elever och vi kommer att försöka se till att dessa två månader förflyter så normalt som möjligt, bistå dem med support så att de får möjlighet att prestera så bra de kan akademiskt innan de lämnar oss, samt att genomföra Graduation och balen på covid-säkert sätt.

Take care and enjoy Easter!

/IESJ Management

Sidor